Dagens betraktning

Velkommen til Dagens Betraktning Nettkirken!

 

Det byrja med ein nattleg samtale...

Mot slutten av Johannes-evangeliet høyrer vi om at Josef frå Arimatea fekk ta ned lekamen til Jesus frå krossen. Mindre kjent er det kanskje at salven dei smurte inn Jesu kropp med, var kjøpt inn av Nikodemus. Han som kom fyrste gong til Jesus om natta, kommenterer Johannes. Med andre ord: samtalen Nikodemus hadde med Jesus i teksta for i dag, var ikke den siste dei i mellom. Godt å vite, for etter mi meining er Jesus både direkte med Nikodemus - og til tider litt streng. Her er ikkje noko utanomsnakk: "Du er lærer for Israel og veit ikkje det?" Likevel har altså Nikodemus kome att for å tale meir med Jesus. Orda hans og måten dei er sagt på, må ha hatt ei forunderleg tiltrekningskraft. Jesus konfronterer Nikodemus med farisearane si mangel på tru. Likevel viser då Johannes at Nikodemus etterkvart gjorde akkurat det; trudde at Jesus var Guds son. La oss ikkje tenkje smått om dei nattlege samtaler….

Skrevet av

Åse Paulsen Skiftun

Nettskribent (Vest-Agder)  

02.06.13

Skriv en kommentar

Vi har hatt litt problemer med useriøse kommentarer og spam i det siste. Vi ber deg derfor skrive inn svaret på regnestykket under for å legge inn en kommentar.

Dagens Bibelord

Arkiv

Abonner på Dagens betraktning

Møt nettprestene Pernille Astrup er opptatt Pernille Astrup er pålogget Møt nettprestene Harald Daasvand er opptatt Harald Daasvand er pålogget Møt nettprestene Knut Nåtedal er opptatt Knut Nåtedal er pålogget Møt nettprestene Cathrine Hopstock Havgar er opptatt Cathrine Hopstock Havgar er pålogget Møt nettprestene Stian Roos er opptatt Stian Roos er pålogget Møt nettprestene Maria Paulsen Skjerdingstad er opptatt Maria Paulsen Skjerdingstad er pålogget Møt nettprestene Roger Brevik er opptatt Roger Brevik er pålogget Møt nettprestene Ingrid Nyhus er opptatt Ingrid Nyhus er pålogget