Dagens betraktning

Velkommen til Dagens Betraktning Nettkirken!

 

Du har lov til alt....

Det er godt å høre at Guds ord har gitt oss lov til alt! Full frihet i Jesu navn. Men samtidig: Det er ikke alt som gagner! Vi har også fått loven til å hjelpe oss å forstå livet rett. Hvordan ble Jesu oppvekst i slik sammenheng? Alvorlig og innesluttet fordi han var sitt ansvar bevisst, eller leken og gråtende om hverandre som alle andre barn? Fikk han trøst av Maria når han som liten skrubbet kneet? Han var jo tross alt prøvet i  alt menneskelig, får vi høre.

Foreldrene sørget for "det som Herrens lov påbyr", og Jesus viser lydighet mot dem. Selv om han flere ganger viste at kjærligheten betyr mer enn lovens bokstav, minnes vi også om at ikke alt gagner. Vi trenger regler og begrensninger. Vi trenger noen som viser omsorg og ser etter oss når vi er altfor opptatt med andre ting. 

Skrevet av

Harald Daasvand

Nettprest  

04.01.14
3 kommentarer
  • Michaelrok wh0cd7473 [url=http://toradolpills.us.com/]toradol pills[/url] [url=http://albuterolsulfateinhalationsolution.us.com/]albuterol sulfate inhalation solution[/url]
    07.07.2017 06:46:32
  • Dithen Takk for kjempefin betraktning. Synes det er godt å tenke at Jesus ikke er en morsk pekefingerviftende og moralpreikende fyr, men et kjærlig forbilde som med sine ord "syner leia" for oss. En prest vi hadde her i bygda, sa en gang at de ti bud var som bøyer på havet vi kunne seile etter, for å unngå grunnstøting og andre farer i livets seilas. Det fikk meg liksom til å se på de ti bud som et tilbud og ikke en begrensning. (Enda jeg skjønte jo fra før at de var ment til menneskenes beste, og at regler generelt er til for å skape beskyttelse og orden i motsetning til kaos og utrygghet.) God helg :)
    04.01.2014 10:36:07
  • marit De ti bud kan vel aldri gå av moten samme hvilket livssyn en har i livet sitt. Men heldigvis er det menneskelig å tråkke feil. Ja, vi trenger noen som ser etter oss med kjærlige øyner. Takk for fin betraktning i dag og !
    04.01.2014 10:13:36

Skriv en kommentar

Vi har hatt litt problemer med useriøse kommentarer og spam i det siste. Vi ber deg derfor skrive inn svaret på regnestykket under for å legge inn en kommentar.

Dagens Bibelord

Arkiv

Abonner på Dagens betraktning

Møt nettprestene Asle Tveit er opptatt Asle Tveit er pålogget Møt nettprestene Einar Vannebo er opptatt Einar Vannebo er pålogget Møt nettprestene Maria Paulsen Skjerdingstad er opptatt Maria Paulsen Skjerdingstad er pålogget Møt nettprestene Marie Skarrebo Holmen er opptatt Marie Skarrebo Holmen er pålogget Møt nettprestene Roger Brevik er opptatt Roger Brevik er pålogget Møt nettprestene Pernille Astrup er opptatt Pernille Astrup er pålogget Møt nettprestene Line Kvalvaag er opptatt Line Kvalvaag er pålogget Møt nettprestene Eli Kristin Flåten er opptatt Eli Kristin Flåten er pålogget Møt nettprestene Lena Rebekka Risnes er opptatt Lena Rebekka Risnes er pålogget Møt nettprestene Britt Aanes Ekhougen er opptatt Britt Aanes Ekhougen er pålogget Møt nettprestene Ingrid Nyhus er opptatt Ingrid Nyhus er pålogget Møt nettprestene Ingunn Grytnes Kristensen er opptatt Ingunn Grytnes Kristensen er pålogget Møt nettprestene Inger Bækken er opptatt Inger Bækken er pålogget Møt nettprestene Karoline Astrup er opptatt Karoline Astrup er pålogget Møt nettprestene Janne Sukka er opptatt Janne Sukka er pålogget Møt nettprestene Harald Daasvand er opptatt Harald Daasvand er pålogget Møt nettprestene Knut Nåtedal er opptatt Knut Nåtedal er pålogget