Dagens betraktning

Velkommen til Dagens Betraktning Nettkirken!

Så enkelt at det er vanskelig

Bodskapen på denne tredje sundag i advent er liksom ikkje heilt i takt med nåtida si førjulstid. Nokon kvar kan vi vel tenkje: oppmoding til bot og oppgjer nå igjen, det er då ikkje lenge sidan det var bots- og bededag. Likevel står han der i kamelshårskappa, Johannes, røff og uredd, taler det gode selskap rett imot med sterke ord: Det er frukta av kvardagslivet dykker som tel, ikkje ideologiane og teoretiske livssyn. Han er så nærgåande og enkel at det er vanskeleg. Kva deler du med dei som ikkje har mat og klær? Brukar du pengar du ikkje har rett på? Provoserande? Ja, det var det den gongen og, Johannes mista hovudet for talen sin til sjuande og sist. Men før han gjorde det, rakk han å peike direkte på «han som skal kome etter meg» Jesus, verdas sonar, komen for at vi skal ha evig liv!

(Luk. 3, 7 – 18)

Nettkirkens adventskalender