Dagens betraktning

Velkommen til Dagens Betraktning Nettkirken!

 

Så enkelt at det er vanskelig

Bodskapen på denne tredje sundag i advent er liksom ikkje heilt i takt med nåtida si førjulstid. Nokon kvar kan vi vel tenkje: oppmoding til bot og oppgjer nå igjen, det er då ikkje lenge sidan det var bots- og bededag. Likevel står han der i kamelshårskappa, Johannes, røff og uredd, taler det gode selskap rett imot med sterke ord: Det er frukta av kvardagslivet dykker som tel, ikkje ideologiane og teoretiske livssyn. Han er så nærgåande og enkel at det er vanskeleg. Kva deler du med dei som ikkje har mat og klær? Brukar du pengar du ikkje har rett på? Provoserande? Ja, det var det den gongen og, Johannes mista hovudet for talen sin til sjuande og sist. Men før han gjorde det, rakk han å peike direkte på «han som skal kome etter meg» Jesus, verdas sonar, komen for at vi skal ha evig liv!

(Luk. 3, 7 – 18)

 

Nettkirkens adventskalender

Skrevet av

Åse Paulsen Skiftun

Nettskribent (Vest-Agder)  

14.12.14

Skriv en kommentar

Vi har hatt litt problemer med useriøse kommentarer og spam i det siste. Vi ber deg derfor skrive inn svaret på regnestykket under for å legge inn en kommentar.

Dagens Bibelord

Arkiv

Abonner på Dagens betraktning

Møt nettprestene Pernille Astrup er opptatt Pernille Astrup er pålogget Møt nettprestene Harald Daasvand er opptatt Harald Daasvand er pålogget Møt nettprestene Knut Nåtedal er opptatt Knut Nåtedal er pålogget Møt nettprestene Cathrine Hopstock Havgar er opptatt Cathrine Hopstock Havgar er pålogget Møt nettprestene Stian Roos er opptatt Stian Roos er pålogget Møt nettprestene Maria Paulsen Skjerdingstad er opptatt Maria Paulsen Skjerdingstad er pålogget Møt nettprestene Roger Brevik er opptatt Roger Brevik er pålogget Møt nettprestene Ingrid Nyhus er opptatt Ingrid Nyhus er pålogget