Søndagstanker

 

Tåler du sannheten?

Jeg vil gjerne kjenne sannheten. Eller vil jeg egentlig det?  Det finnes dager da sannheten om meg selv og om verden rundt meg, er det jeg minst av alt vil bli konfrontert med. Jeg vet ikke om jeg kan bære det. Og hvis jeg skulle kunne tåle sannheten, må den i hvert fall gis meg med en kjærlig hånd og av en som vil meg vel. Både når sannheten skal finnes og når den skal tåles, ville det vært fint med en veileder.  

Livet har etter hvert blitt ganske sammensatt og komplisert for de fleste av oss, derfor er gode veiledere etterspurt. God veiledning tar alltid sikte på å gjøre sannheten tydeligere for oss, men på en måte som er til å bære. Den beste veiledning er når noen tar meg i hånda og leder meg gjennom ulendt og strevsomt terreng. Det svenske ordet for veiledning er nettopp handledning.    

Den hellige Ånd er en slik veileder, som med kjærlighet og stødighet tar oss ved hånda og leder oss til Sannheten. Med stor S. I kirken er ikke Sannheten kald eller truende. Sannheten har et navn i kirken, og navnet er Jesus. Når det er Jesus som er sannheten, da har den fått et ansikt jeg kan tåle å møte. Og da skal jeg slippe å streve for å finne den, for jeg er allerede funnet. Han så meg først.

 

Skrevet av

Sjur E. Isaksen

Førstelektor Menighetsfakultetet  

02.05.16
2 kommentarer
  • Helene Takk for en fin tekst!
    04.05.2016 21:13:17
  • Elida Dette var fint å lese. Takk!
    02.05.2016 23:34:21

Skriv en kommentar

Vi har hatt litt problemer med useriøse kommentarer og spam i det siste. Vi ber deg derfor skrive inn svaret på regnestykket under for å legge inn en kommentar.

Arkiv

Abonner på Søndagstanker

Møt nettprestene Asle Tveit er opptatt Asle Tveit er pålogget Møt nettprestene Einar Vannebo er opptatt Einar Vannebo er pålogget Møt nettprestene Maria Paulsen Skjerdingstad er opptatt Maria Paulsen Skjerdingstad er pålogget Møt nettprestene Marie Skarrebo Holmen er opptatt Marie Skarrebo Holmen er pålogget Møt nettprestene Roger Brevik er opptatt Roger Brevik er pålogget Møt nettprestene Pernille Astrup er opptatt Pernille Astrup er pålogget Møt nettprestene Line Kvalvaag er opptatt Line Kvalvaag er pålogget Møt nettprestene Eli Kristin Flåten er opptatt Eli Kristin Flåten er pålogget Møt nettprestene Lena Rebekka Risnes er opptatt Lena Rebekka Risnes er pålogget Møt nettprestene Britt Aanes Ekhougen er opptatt Britt Aanes Ekhougen er pålogget Møt nettprestene Ingrid Nyhus er opptatt Ingrid Nyhus er pålogget Møt nettprestene Ingunn Grytnes Kristensen er opptatt Ingunn Grytnes Kristensen er pålogget Møt nettprestene Inger Bækken er opptatt Inger Bækken er pålogget Møt nettprestene Karoline Astrup er opptatt Karoline Astrup er pålogget Møt nettprestene Janne Sukka er opptatt Janne Sukka er pålogget Møt nettprestene Harald Daasvand er opptatt Harald Daasvand er pålogget Møt nettprestene Knut Nåtedal er opptatt Knut Nåtedal er pålogget